Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
€39,95
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
In 50 jaar Merckx vertelt Tonny Strouken met zijn foto’s het verloop van de Ronde, van Merckx’ plankenkoorts tot zijn triomftocht door de straten van Brussel. Een passend eerbetoon aan een gouden jubileum dat nooit zijn glans zal verliezen.
De getoonde prijzen zijn inclusief servicekosten per product.

In 50 jaar Merckx vertelt Tonny Strouken met zijn foto’s het verloop van de Ronde, van Merckx’ plankenkoorts tot zijn triomftocht door de straten van Brussel. Een passend eerbetoon aan een gouden jubileum dat nooit zijn glans zal verliezen. 

Op 20 juli 1969 landt de eerste mens op de maan en wint Eddy Merckx de Ronde van Frankrijk. In koersminnend België is dat laatste feit pas écht wereldnieuws. Al 30 jaar wachtte het land op een nieuwe Belgische Tourwinnaar en toen was daar Merckx, een jonge wielrenner die voor het eerst deelnam aan de grootste rittenwedstrijd op aarde.

De al enkele jaren beloftevolle Merckx maakt in het jaar 1969 voor het eerst aanspraak op de  bijnaam ‘kannibaal’: na een tijdlang de klassieke  eendagswedstrijden te hebben gedomineerd,  wint hij de Ronde van Frankrijk. Hij doet dat op indrukwekkende en fenomenale wijze.  De legendarische Tour van 1969 wordt de zijne: zijn eerste én zijn mooiste. 

Tonny Strouken (1936) was erbij. De sportfotograaf, die al op zijn elfde Briek Schotte in Valkenburg fotografeerde toen hij wereldkampioen werd, is tijdens deze Tour getuige van de geboorte van een ster. Samen met zijn motard wijkt hij drie zinderende weken in juli 1969 geen moment van Merckx’ zijde. Vijftig jaar later getuigen zijn unieke foto’s daar nog van. Merckx’ tijdgenoten Jan Janssen, Felice Gimondi, Herman Van Springel en Raymond Poulidor staan vijftig jaar later nog in bewondering voor Eddy Merckx, de grootste wielrenner aller tijden. In 50 jaar Merckx vertelt Tonny Strouken met zijn foto’s het verloop van de Ronde, van Merckx’ plankenkoorts tot zijn triomftocht door de straten van Brussel. Een passend eerbetoon aan een gouden jubileum dat nooit zijn glans zal verliezen.

In dit boek vertelt Tonny Strouken aan de hand van exclusieve foto’s Eddy’s verhaal van de Tour van ’69.

;
€39,
95