Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Dit product is helaas niet meer beschikbaar

Nederland in de 2e Wereldoorlog

loading...

Nederland in de 2e Wereldoorlog

Deze 6 DVD serie bevat 2 boxen met ieder 3 delen uit een bijzondere 6 delige serie Nederlandse oorlogsdocumenten. Nederland in de 2e Wereldoorlog bevat unieke verhalen en beelden van Nederland tijdens deze alles omvattende oorlog. Nooit eerder werd er zo specifiek gekeken naar de rol van Nederland in de oorlog en hoe de overheersing van de Duitsers ervaren werd. 

Dvd 1 – De Duitse inval, we zien hoe het ons land verging aan de vooravond van en tijdens deze eerste bezettingsmaanden. Zo zien we beelden van o.a. De mobilisatie, Het bombardement op Rotterdam, de intocht van Duitse gemotoriseerde troepen en de Nederlandse verdedigingswerken.

Dvd 2 – De Duitse bezetter, na de Nederlandse capitulatie werd ons land niet onder een Duits militair gezag geplaatst, zoals dat in België was gebeurd, maar kreeg het met een burgerlijk bestuur te maken. Met beelden van o.a. De Duitse intocht, Seyss-Inquart Rijkscommissaris, De arbeidsinzet en Duitse les voor Nederlanders. 

Dvd 3 – Het Koninklijk Huis, hier zien we o.a. het bezoek van koningin Wilhelmina aan de gemobiliseerde troepen, het defilé dat prinses Juliana afneemt in Canada, we zien prins Bernard op bezoek bij de Nederlandse piloten in Engeland, prinses Juliana op bezoek in Suriname, maar ook de bevrijdingstour die de koninklijke familie maakt door Nederland en meer. 

Dvd 4 – Het dagelijks leven, we zien o.a. hoe men zich op straat laat fotograferen voor de invoering van het persoonsbewijs, in Maastricht wordt in de zonnige tuin van het Kleuterhuis van de NSB een kinderfeest georganiseerd en de professionals en onafhankelijken verrijden het Nederlands Kampioenschap wielrennen op de weg, rond Valkenburg, de zgn. Cauberg Criterium. 

Dvd 5 – Door de ogen van de burger, Hier zien we o.a. de mobilisatie en de verwoestingen in Rotterdam tot de bezetting en de bevrijding, een 8mm amateurfilm die laat zien hoe het de ondergedoken kinderen verging op de boerderij van boer Johannes Bogaard, die later nog een onderscheiding heeft ontvangen voor het helpen redden van meer dan 300 Joodse landgenoten. We zien ook de voedseldropping in Aerdenhout, arrestaties door de Binnenlandse Strijdkrachten, hout sprokkelen in de hongerwinter en de bevrijding van Leiden. 

Dvd 6 – De Bevrijding, we zien naast oorlogshandelingen zoals de Slag om Arnhem, ook authentieke en aangrijpende beelden van onder meer de hongerwinter, de terugkeer van koningin Wilhelmina in Nederland na 5 jaar ballingschap en de start van de wederopbouw.